Welke elektrische SUV kies jij?

Overweeg jij om een elektrische auto aan te schaffen? Dan is dit artikel wat voor jou. Over de afgelopen jaren zijn er vele technische ontwikkelingen geweest die ervoor zorgen dat elektrische auto’s nu niet meer onderdoen voor een benzineauto. Combineer dit nog eens met de lage bijtelling en het feit dat je nooit meer benzine hoeft te kopen, iets wat met die hoge benzineprijzen van nu zeker geen onnodige luxe is, en het wordt snel duidelijk dat een elektrische auto kopen zeker een goed idee is op dit moment. Echter kan het zeer moeilijk zijn om te kiezen tussen die vele nieuwe elektrische auto’s die nu op de markt komen. Daarom hebben wij hier onze drie favoriete elektrische SUV’s op een rijtje gezet.

Tesla Model Y

Tegenwoordig kent iedereen Tesla wel. Het bedrijf van miljardair Elon Musk is overduidelijk de marktleider als het gaat om elektrische auto’s. De Tesla Model 3 maakte comfortabel elektrische rijden voor de normale mens een stuk bereikbaarder. En nu is er ook de grotere broer van de Model 3. De nieuwe SUV in het assortiment van Tesla is wat betreft aandrijftechniek en platform identiek aan de Model 3. Ook in de Tesla Model Y kun je dus genieten van een luxe en modern interieur, autopilot, razendsnel opladen, een lange range en vele technische snufjes. Ben je opzoek naar een auto van een erkend bedrijf, die gebruik maakt van de nieuwste technologieën dan is de Tesla Model Y iets voor jou.

Mustang Mach-E

De volgende op de lijst is nog een Amerikaanse elektrische SUV. Mustang de zijtak van Ford, die normaal snelle sportauto’s met grote vervuilende motoren produceert, komt nu met een geheel elektrische SUV op de markt. De Mustang Mach-E doet ook zeker niet onder voor de Tesla Model Y. Ook in deze bolide vind je een modern interieur en genoeg ruimte. Ook de range is niet veel lager dan die van de Model Y, vooral niet als je voor het Long Range model gaat. Met een prijskaartje toch een stuk lager dan die van de Model Y en zelfs een trekhaak is dit zeker een interessante optie.

Skoda Enyaq

De laatste SUV op onze lijst is de Skoda Enyaq. De Tsjechische autofabrikant heeft een waardige concurrent voor de Tesla Model Y en de Mustang Mach-E op de markt gebracht. Het interieur is dan niet zo luxe als dat van de Tesla maar wel een stukje ruimer. Ook heeft de Enyaq een actieradius die net zo indrukwekkend is als die van de Model Y, combineer dit met zijn hoge vermogen, en een prijs die toch wel een stuk lager is dan die van de Tesla en je hebt zeker een waardige elektrische auto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *