Wees zuinig op je caravan

campers

Heb je net een nieuwe caravan gekocht ben je hier natuurlijk erg zuinig op, of dit nu een nieuw of een model is wat gebruikt is. Vaak wordt er vergeten dat een caravan maanden niet wordt gebruikt en in de stalling staat, mocht er iets gebeuren dan ben je niet verzekerd. In de meeste gevallen is dit ook opgenomen in de algemene voorwaarden van een stalling, een caravan verzekeren is dus ook geen slecht idee. Gebeurd er iets in de tijd dat de caravan in de stalling staat, dan ben je verzekerd en kun je snel actie ondernemen zodat je toch nog op vakantie kunt. 

Verzekeren van een tweedehands caravan?

Het is heel persoonlijke of je een caravan laat verzekeren welke tweedehands is, heb je er lang voor moeten sparen dan is het geen gek idee. Het zou toch heel erg sneu zijn als je door een ongelukje snel weer afscheid moet nemen van je caravan, waarvoor je jaren hebt gewerkt. Voordeel bij een gebruikte caravan verzekeren, je bent de eerste drie jaar na de aankoopdatum volledig verzekerd voor het aankoopbedrag. Zijn de drie jaar voorbij, dan geldt de dagwaarde +10%, op deze manier weet je zeker dat je met een gerust hart op vakantie kunt gaan of de caravan in de stalling zet.

Caravan verzekeren

Kies voor een aanvullende verzekering

Bij een nieuwe caravan wil je gedekt zijn tegen alle mogelijke ongelukjes die er kunnen gebeuren, kies bijvoorbeeld voor hagel en stormschade om op zeker te gaan. Hoe vaak gebeurt het niet dat er een wolkbreuk naar beneden komt als je op de camping staat? Het gevolg is een dak die zwaar beschadigd is, of in het ergste geval heb je lekkages. Maak je al gebruik van een hagelbestendig dak, krijg je een hoge korting op een hagelschade verzekering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *