Wat kost een gemiddelde uitvaart?

Uitvaartverzekeraars met elkaar vergelijken loont. Waarom dit loont wordt al gauw duidelijk als je weet dat een gemiddelde uitvaart in 2021 al gauw tussen de € 7.000.- en € 10.000, – kost. Het bedrag dat moet worden betaald bij een uitvaart is natuurlijk wel grotendeels afhankelijk van jouw wensen én van de wensen van de nabestaanden. De basiskosten bij een begrafenis bestaan uit de kosten van de diensten van de begrafenis ondernemer, de kosten die gemaakt worden voor een crematie of begrafenis en de kosten van bijvoorbeeld een koffietafel. Een belangrijke vraag is dus of je wilt worden begraven of gecremeerd. Een crematie kost gemiddeld 3.000 euro, een urn is daar niet bij inbegrepen. Bij een begrafenis kost grafhuur, grafrecht en grafonderhoud tussen de € 2.000 en € 3.000 voor 20 jaar, een grafsteen is daar niet bij inbegrepen. Na die 20 jaar moeten de nabestaanden elk jaar opnieuw een vast bedrag voor grafrecht en onderhoud betalen. 

Wat kost een begrafenis verzekering gemiddeld?

Een begrafenis verzekering kost in 2021 gemiddeld tussen de € 8,50 en €15,-per maand. Dit is premie die je betaald en deze is onder meer afhankelijk van jouw wensen. Maar ook de leeftijd waarop de begrafenis- of uitvaart verzekering wordt afgesloten is belangrijk. Hoe jonger je bent, hoe lager de premie zal zijn. De premie wordt ook bepaald door het type uitvaart verzekering die wordt afgesloten. Ook de looptijd van de verzekering is bepalend voor het premiebedrag. Of een begrafenis- of uitvaart verzekering dekkend is, is afhankelijk van de manier waarop jouw nabestaanden de begrafenis regelen. Hoe meer wordt afgeweken van de geldende norm hoe duurder de uitvaart zal worden. Het beste kun je vooraf bepalen wat jouw wensen zijn en aan de hand van deze wensen jouw verzekering afsluiten. Leg deze wensen vast of bespreek deze met jouw naasten.

Vergelijk meerdere aanbieders van een uitvaart verzekering met elkaar

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen zijn de kosten van een uitvaart hoog. Om ervoor te zorgen dat nabestaanden deze kosten niet zelf hoeven te betalen kun je zelf gaan sparen of een uitvaart verzekering afsluiten. Er zijn verschillende soorten uitvaart verzekeringen én meerdere uitvaartverzekeraars. Vergelijk vooraf de verschillende soorten uitvaartverzekeringen en maak hieruit de keuze die het beste bij jouw wensen past. Daarna kun je uitvaartverzekeraars met elkaar vergelijken. Door zowel de uitvaart verzekering als de uitvaartverzekeraar met elkaar te vergelijken voorkom je dat je onnodig veel betaald per maand!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*