Wanneer kun je het beste een verhuurhypotheek afsluiten?

rente verhuurhypotheek

Wil je net als veel andere medelanders je geld goed en slim laten renderen? Dan kun je dit op allerlei manieren doen. Denk aan geld langer vastzetten op een spaarrekening, de aandelenmarkt opgaan of een tweede woning kopen om via verhuur extra inkomsten te genereren, met een gunstige rente verhuurhypotheek. Vooral de laatste optie, via een tweede huis investeren in vastgoed en huurinkomsten krijgen, is in Nederland in korte tijd behoorlijk populair geworden. Wil je ook meedoen aan deze trend? Dan kun je profiteren van de voordelige actuele en lage rente verhuurhypotheek en flink wat geld maken! Maar wanneer is het afsluiten van dit soort hypotheken verstandig? En wat levert een goede verhuurhypotheek jou op?

rente verhuurhypotheek

Het belangrijkste doel van een verhuurhypotheek

Verhuurhypotheek zijn speciale financiële leenstelsels die gericht zijn op particulieren die een tweede woning willen aanschaffen voor de verhuur. De hypotheken hebben als constructie dat je zelf ongeveer 25 tot 35 procent van het totale hypotheekbedrag moert inleggen om op deze hypotheken aanspraak te kunnen maken. Dit houdt in dat je zelf een aanzienlijk kapitaal van meestal enkele tienduizenden euro’s zal moeten inleggen om aansprak op deze hypotheekvorm te kunnen maken. Maar eigenlijk is dit maar een van de weinige idealen die verhuurhypotheken hebben. Wie kiest voor het aangaan van een verhuurhypotheek geniet vooral van de ele pluspunten van deze financieringsvorm. Lees hieronder wat die voordelen zijn!

De rentes van verhuurhypotheken zijn momenteel erg aantrekkelijk

Zonder twijfel het aller aantrekkelijkst van verhuurhypotheken is de historisch lage rente van dit moment. De rente van een verhuurhypotheek is op dit moment opmerkelijk laag. Kies je voor een verhuurhypotheek dan kun je dus lekker voordelig geld lenen om te investeren in een tweede woning.

De inkomsten uit de huur worden minimaal belast

Ideaal bij het afsluiten van een verhuurhypotheek is dat je over de huurinkomsten van je tweede woning weinig belasting betaalt. De inkomsten uit de huur die je binnenhaalt, vallen namelijk in box 3. En dat betekent dat je, alleen de vermogensbelasting van 8 procent moet er nog af, nauwelijks belasting betaalt. Dus: tel uit je winst en kies voor het afsluiten van een aantrekkelijke verhuurhypotheek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *