Veilig je bitcoins opslaan

bitcoins

Bitcoins kopen is tegenwoordig zo gebeurd op internet, echter het opslaan ervan in een veilige wallet is een ander verhaal. Om te beginnen moet je eerst kijken welke wensen je hebt, en kijken welke wallet daarbij past. Om er achter te komen welke het beste bij je past is het verstandig er een aantal te testen. Een Bitcoin wallet via Beste Bank kun je heel goed testen, verschillende wallets zijn te proberen en te vergelijken. Ook als je niet veel technische kennis hebt zijn er mogelijkheden. 

Beheren via je smartphone

Via je smartphone kun je ook Bitcoins beheren, deze worden in de meeste gevallen gebruikt door gebruikers die geen technische kennis hebben. In feite sla je de bitcoins bij iemand anders op, meestal wordt dit gedaan door een bitcoin makelaar. Voordeel is wel dat als je telefoon wordt gehackt je bitcoins gewoon veilig zijn opgeslagen. Nadeel is dat je er geen bitcoins mee op kunt ontvangen of verzenden. In principe kun je er alleen maar bitcoins mee kopen of verkopen voor een andere cryptomunt of euro’s.

bitcoins

Werking van een wallet

Een Bitcoin wallet via Beste Bank is een programma die het beheren van sleutels mogelijk maakt om bitcoins te kunnen verzenden en ontvangen. Met een wallet wordt een privé sleutel aangemaakt voor het ondertekenen en versturen van bitcoins. Met de sleutel heb je de controle over de bitcoins, versturen naar een andere privé sleutel is mogelijk in de wallet. Veel mensen denken dat door de sleutel je wallet goed beveiligd is, maar men is er al achter dat het vaak gebeurd dat een wallet wordt gehackt en de bitcoins worden gestolen.