Tips voor een voordelige verzekeringspremie

autoverzekering besparen

Als auto-eigenaar in Nederland ben je verplicht om een verzekering af te sluiten. Sta je op het punt om een verzekering af te sluiten voor je auto en ben je op zoek naar handige tips zodat je niet te veel premie betaalt? Dan heb ik een aantal slimme en praktische tips voor je! In dit artikel vertel ik je over het kiezen van de juiste dekking, het belang van goed en onafhankelijk vergelijken en het gevaar van dubbel verzekeren. Lees gauw verder!

Kies de juiste dekking

Allereerst is het belangrijk om een passende dekking te kiezen. Maar wat is nou een passende dekking? Als je een auto hebt die maximaal vijf jaar oud is, dan kun je doorgaans het beste kiezen voor een Allrisk verzekering. Voor een auto van tussen de vijf en tien jaar oud kun je het beste kiezen voor een WA Plus of WA Casco autoverzekering. Voor auto’s ouder dan tien jaar is een WA verzekering vaak voldoende.

Vergelijk het aanbod van aanbieders

Heb je de juiste dekking gevonden? Dan is het zaak om het aanbod van aanbieders te vergelijken. De prijzen van aanbieders kunnen namelijk sterk uiteenlopen. Om verzekeringen te vergelijken is het verstandig om gebruik te maken van een onafhankelijk platform. Zo weet je zeker dat je de beste en meest voordelige keuze maakt.

Ben je op zoek naar een onafhankelijk platform om je autoverzekering te vergelijken? Neem dan eens een kijkje op www.ikvergelijkonline.nl. Op dat platform kun je overigens ook terecht voor het vergelijken van bijvoorbeeld levensverzekeringen en energieleveranciers.

Waak voor dubbele dekkingen

Denk je erover na om een aanvullende verzekering af te sluiten? Let dan goed op dat je jezelf niet dubbel verzekerd. Veel mensen sluiten bijvoorbeeld een rechtsbijstandsverzekering voor motorrijtuigen af, terwijl ze hier via hun normale rechtsbijstandsverzekering al voor verzekerd zijn. Op deze manier betaal je onnodig veel premie en dat is zonde!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*