Tips om je scheiding in goede banen te leiden

Als je huwelijk niet meer werkt, zit er helaas maar een ding op: je zult moeten scheiden. Dit is voor niemand leuk, maar daar zul je toch even doorheen moeten. Je kunt er een echte vechtscheiding van maken, maar daar zit niemand op te wachten. Het meest ideaal is als jullie op een normale manier uit elkaar kunnen gaan. Wellicht dat de volgende tips je daarmee kunnen helpen.

Geen haast

Scheiden is een juridisch proces en er komt meer bij kijken dan je denkt. Laat je dan ook niet leiden door de wens om er snel van af te zijn. Neem de tijd om alle zaken goed uit te zoeken. Zo kan je ook goed overzien wat de gevolgen zullen zijn nadat de scheiding voltrokken is. 

Deskundig advies

Om te kunnen scheiden, zul je een deskundige in de arm moeten nemen. Omdat scheiden een juridisch proces is, moet de scheiding ingediend worden bij de rechtbank. Dit kan enkel en alleen gedaan worden door een advocaat. Daarvoor zul je dus een advocaat moeten inschakelen. Naast het indienen van de scheiding is een advocaat ook nuttig in het geven van advies. Hij of zij kan jullie helpen bij het bepalen van de alimentatie of het maken van afspraken.

Lange termijn

Een scheiding komt er niet voor niks. Jij en je partner zijn uit elkaar gegroeid of hebben teveel ruzie. Je kan niet meer goed door een deur met elkaar. Het is daarom verleidelijk om al je emoties en frustraties op je (ex-)partner te uiten. Meestal is dit niet terecht. Probeer daarom altijd de lange termijn in het achterhoofd te houden. Vooral als er kinderen in het spel zijn, is het belangrijk dat er tussen jou en je (ex-)partner nog goed contact mogelijk is. Handel dus niet uit emotie maar probeer even iets langer stil te staan bij wat goed zal zijn over de lange termijn. 

Woon jij nou in de buurt van Doetinchem en ga je scheiden? Schakel dan de hulp van deze mediator uit Doetinchem in.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*