Met een notaris een testament openen: drie redenen om het nu te doen

notaris testament openen

Een notaris kan een testament openen voor je. Nu denk je wellicht: dat is nergens voor nodig, ik ben nog hartstikke jong. En toch is het verstandig om nu al over je testament en erfenis na te denken. 

notaris testament openen

Voor je nabestaanden

Helaas kan je ook jonger overlijden. Dat betekent dat je nabestaanden al vroeg met jouw overlijden te maken krijgen. In dat geval wil je natuurlijk niet dat ze ook nog veel tijd kwijt en moeite moeten stoppen in het afwikkelen van de erfenis. Wanneer er geen testament is, dan komen nabestaanden echter met al dat werk te zitten. Er wordt vaak ruzie gemaakt over erfenissen, met name als er geen duidelijk testament is opgesteld. Bespaar dus je nabestaanden die moeite door een testament op te stellen.

notaris testament openen

Garantie dat je erfenis goed terecht komt

Heb jij een erfenis en wil je zeker weten dat het bij de juiste personen uitkomt op de manier die jij wil? Dan moet je dit vastleggen. Het is noodzakelijk dat je dit in een testament bepaalt want anders gelden er algemene regels en wetten en dan komt het automatisch bij je partner, kinderen of als die er niet zijn bij ouders. Als je iets anders wil met je erfenis dan moet je dat vastleggen in een testament.