Maar moet je om denken bij een huis verkopen?

Heb jij wel eens nagedacht over je huis verkopen? Er zijn verschillende dingen waar je dan rekening mee moet houden en waar je vooraf al over na moet denken. Het is goed om je hier over in te lezen, zodat je weet waar je op moet letten en waar je over na moet denken. Besluit jij dat je je huis verkopen wilt, dan moet je ook nog nadenken over het uitkiezen van een verkoopmakelaar. Waar moet je daarbij op letten en hoe vind je de makelaar die het beste bij jou past? 

Wel of niet je huis verkopen?

Veel mensen denken er wel eens over na om op een andere plek te gaan wonen. Ze willen misschien graag in een ander dorp of stad wonen of misschien juist graag op het platteland. Als je nu al een koophuis hebt, dan betekent dat dat jij jouw huis verkopen moet. Maar krijg je er dan genoeg voor om de aankoop van een nieuw pand te kunnen betalen? Dat is natuurlijk de vraag. Lukt dit niet, dan heeft een verkoop in dit geval eigenlijk weinig zin. Daarnaast kunnen er natuurlijk ook andere redenen zijn waarom jij een verhuizing overweegt. Bijvoorbeeld omdat je graag groter of juist kleiner wilt gaan wonen. Of omdat je nu geen tuin bij je woning hebt, terwijl je dat wel graag wilt. En ook een verandering van werk kan reden zijn om te verhuizen. Waarom jij ook je huis verkopen wilt, je moet je altijd drie dingen afvragen:

  • welke prijs kun je voor je woning krijgen?
  • hoe snel kan het pand verkocht worden?
  • welke makelaar kun je het beste kiezen?

De antwoorden op deze vragen kunnen bepalen of jij wel of niet tot verkoop over gaat en zo ja, hoe je dit dan aanpakt. Je huis verkopen doe je natuurlijk niet zomaar, het is iets wat een grote stap is en dit moet je dus ook op een goede manier aanpakken.

Makelaar kiezen

Bij de hiervoor genoemde punten ben je afhankelijk van de makelaar die je kiest. Sommige makelaars weten een hogere prijs te krijgen voor je pand dan andere. Wil je je huis verkopen, dan is het dus goed om navraag te doen naar de waarde die makelaarskantoren aan jouw woning toekennen. Aangezien het hier om grote bedragen gaat, kan een klein verschil in inzicht vaak al voor een groot prijsverschil zorgen. Ook wil je natuurlijk weten hoe snel jij je huis verkopen kunt en welke verkoopstrategie voor jouw pand de beste keus is.  Ook dit is iets dat per makelaardij kan verschillen. Besluit jij tot verkoop van je woning, dan is het dus echt goed om verschillende makelaars met elkaar te vergelijken. En dan daarbij niet alleen maar op de prijs te letten die zij in rekening brengen, maar ook op zaken als verkoopstrategie en taxatiewaarde. Overweeg jij een verkoop, dan is het goed om naar makelaarkosten.nl te gaan. Daar kun je gemakkelijk makelaars vergelijken en je kunt er veel informatie vinden over een huis verkopen. Zo ga je goed voorbereid aan de slag met deze grote stap in je leven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *