Hoe kies je de zakelijke financiering die bij jouw bedrijf past?

Als je een eigen bedrijf hebt, is het mogelijk om zakelijke financiering aan te vragen voor allerlei doelen. Veel van deze mogelijkheden lijken een beetje op elkaar waardoor het lastig kan zijn om te bepalen welke soort het beste bij jou past. Ben je van plan om binnenkort zakelijke financiering aan te vragen voor je bedrijf? Lees dan hieronder verder voor een aantal tips die jou kunnen helpen met het kiezen van de beste optie.

Verschil tussen de opties

Als eerste is het van belang dat je weet wat het verschil is tussen de verschillende opties. Het zou natuurlijk erg zonde zijn als je de verkeerde financiering kiest. Twee opties zijn erg bekend bij bedrijven, namelijk het zakelijk krediet en de zakelijke lening. Qua naam lijkt het op elkaar, maar in de praktijk is het heel anders.

Het zakelijk krediet kan je namelijk zien als een soort potje met geld waar je steeds een bedrag van kan opnemen. Je kan pas weer geld opnemen nadat je het hebt terugbetaald. Bij een zakelijke lening kan je niet steeds geld opnemen, want je krijgt een geldbedrag op je rekening gestort. Er komt geen geld bij, dus het blijft bij één geldbedrag dat je moet terugbetalen gedurende de vastgestelde looptijd. Er komt wel rente zakelijke lening bovenop.

Bepaal het doeleind

De beste manier om te bepalen welke zakelijke financiering het beste bij jou past, is door het doel in kaart te brengen. Ga aan de slag met een overzicht waarin je informatie opneemt over het doel. Dus waar ga je het voor gebruiken, hoeveel denk je nodig te hebben en hoeveel tijd heb je nodig om het terug te betalen? Zet dit allemaal voor jezelf op papier.

Zakelijk krediet wordt onder andere gebruikt om nieuwe voorraad aan te schaffen of om de debiteuren te betalen. Een zakelijke lening wordt vaak gebruikt voor grote investeringen, zoals de aanschaf van machines of voertuigen. Weet je wat het doel is van de zakelijke financiering? Dan weet je in principe welke optie het beste bij jou past.

Financiering aanvragen

Op het moment dat je een keuze hebt gemaakt, wordt het tijd dat je de zakelijke financiering gaat aanvragen. Dit kan op verschillende manieren. Het is namelijk mogelijk om fysiek naar de bank te gaan en het aan te vragen. Het is goed om te weten dat het fysiek wel wat langer duurt voordat alles rond is. Zorg er in ieder geval voor dat je alle documenten hebt verzameld omtrent je bedrijf.

Een snellere optie is om de zakelijke financiering online aan te vragen. Het is wel belangrijk dat je voldoet aan de gestelde eisen. Eén van die eisen is dat je bijvoorbeeld al vijftien maanden staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Je hoeft maar een aantal vragen in te vullen en de benodigde documenten over te leggen. Op basis van de informatie krijg je een aanbod. De keuze is dan aan jou of je het aanbod accepteert of weigert. Wil je hier meer over weten? Klik hier voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *