Financiële dienstverlening voor uw bedrijf

Bedrijven zijn constant bezig met optimalisatie, coördinatie en groei. Zo zal ook uw bedrijf zich druk maken over een duurzame toekomst. Binnen ondernemen draait veel om de liquiditeit van het bedrijf, is er genoeg geld om bepaalde risico’s te nemen of investeringen te doen? Advies van professionele financiële dienstverleners kan hier bij goed helpen.  

Controllers

Bij het werk van controllers wordt in eerste instantie vaak gedacht aan de harde en feitelijke kant. Maar met alleen een helder plan van aanpak, en de raad van commissarissen en ondernemingsraad die achter je staan zit de taak van controllers er nog niet op. Nadat de beheerstechnische en organisatorische kant van het verhaal staat als een huis, is het tijd om te denken aan de soft controls.

Soft controls betekent dat de controllers aan de slag gaan met het creëren van een motiverende en stimulerende omgeving voor de medewerkers. Een aangename en stimulerende werk omgeving zal er toe leiden dat de persoonlijke doelstelling van de medewerkers in het verlengde komen van de doelstellingen van de organisatie. Een win-win situatie dus.

Verder zijn controllers betrokken bij alles wat financieel is binnen uw organisatie: van een begroting tot en met de jaarrekening. Maar controleren is niet alles, zo geven de dienstverleners ook advies om de organisatie naar een hoger niveau te tillen. Niet alleen beoordelen, maar ook ondersteunen. Ook het implementeren van risicomanagement, het opstellen van een intern controleplan, het uitvoeren van interne audits zijn part of the job. Kortom, alles op het gebied van Governance, Risk en Compliance.

Frisse blik op uw onderneming

Financiële dienstverleners van bijvoorbeeld hofmeier.nl komen binnen met een frisse blik. Zij worden ingezet voor verschillende bedrijven en staren zich daarom niet blind binnen één bedrijf. Wanneer ze voor een organisatie aan de slag gaan, wordt alles kritisch onder de loep genomen. Met een frisse blik is een verbeterslag al snel gemaakt!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*