Een boekhouder in Zoetermeer is wat je zoekt

Een objectieve en onafhankelijke boekhouder en dan ook nog eens in Zoetermeer. Dat is natuurlijk wat je zocht, toch? Een boekhouder Zoetermeer verzorgt financiële administratie voor bedrijven en particulieren. Financiële administratie wordt in dit vak natuurlijk boekhouding genoemd. Een boekhouder houdt zich bezig met het verwerken van financiële aspecten.

Deze persoon draagt zorg over de gehele financiële administratie. Een boekhouder in Zoetermeer heeft ook fiscale kennis. De boekhouder is op de hoogte van recente kennis. Een boekhouder in Zoetermeer stelt financiële rapportages op, regelt de administratie voor salarissen en zorgt er natuurlijk voor dat aangiftes op tijd worden ingediend bij de belastingdienst.

Een goede boekhouder in Zoetermeer

Een boekhouder in Zoetermeer is net zoals andere boekhouders verplicht om de administratie te bewaren voor 7 jaar. Dit geldt alleen voor bedrijven, dus als je een particulier bent, heeft de boekhouder geen wettelijke bewaarplicht. Toch bewaren de meeste boekhouders de administratie voor ongeveer 5 jaar voor particulieren. Je weet nu dat een boekhouder veel verschillende diensten kan uitvoeren. Je houdt zelf dus meer tijd over. Super handig toch? Het geeft je natuurlijk wel een gevoel van rust wanneer alle cijfers kloppen. Je hoeft niet meer te stressen om deadlines.

Advies van een boekhouder

Heb je een groot vermogen? Dan is het wellicht handig om financieel advies in te winnen bij een boekhouder. Het is niet de hoofdtaak van een boekhouder, maar ze kunnen wel goed en waardevol advies geven. Een boekhouder in Zoetermeer denkt na en geeft advies over zaken zoals bijvoorbeeld investeringen en subsidies. Bij boekhouders ben je aan het juiste adres voor boekhouding, belastingaangifte of de jaarrekening. Een boekhouder in Zoetermeer controleert de cijfers. Je kan er vanuit gaan dat de administratie verwerkt wordt volgens de wettelijke voorschriften. Doordat de administratie verwerkt wordt volgens bovenstaande controle, loop je geen fiscale voordelen mis. Een boekhouder in Zoetermeer helpt je om ambities waar te maken. Jouw cijfers zijn niet alleen behaalde resultaten. De cijfers bieden overzicht en tevens ook inzicht en kennis. Hiermee kan je de plannen voor de toekomst goed scherpstellen.

Boekhouder VS. Accountant

Weet jij het verschil tussen een boekhouder en een accountant? Ze worden door veel mensen door elkaar gehaald. Er zit wel degelijk verschil tussen de twee, maar wat is het verschil? Bij de titel, daar begint het mee. Boekhouder is geen beschermde titel, terwijl accountant dit wel is. Bij een accountant wordt er onderscheid gemaakt tussen de accountantstitels. Je hebt namelijk een AA en een RA accountant. Je hebt natuurlijk nog wel meer verschillen, zoals de verschillen in aansprakelijkheid. Een boekhouder hoeft zich niet te verzekeren tegen foutieve werkzaamheden of adviezen. Een accountant is wel wettelijk verplicht om een verzekering af te sluiten. Bij een accountant heb je een betere bescherming bij eventuele schade door foutieve gegeven adviezen en verrichte werkzaamheden. Het is overigens wel zo dat de tarieven van accountants veel hoger zijn dan die van boekhouders.

Niet alleen het verschil in aansprakelijkheid heeft hier mee te maken. De werkzaamheden maken ook deel uit van het verschil in prijs. Boekhouders hebben een uitvoerende rol terwijl accounts een meer controlerende rol vervullen. Accountants houden zich bezig met complexe vraagstukken en werken vaak voor grotere instellingen. Heb je dus een boekhouder in Zoetermeer nodig, dan helpt Hinloopen Klene je graag verder.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*