De hoeveelheid geld die je kan lenen

Hoeveel kan ik lenen? Het is een vraag waar jij misschien mee zit indien jij iemand bent die graag een project zou willen uitvoeren waar jij geld voor wilt lenen. Denk hierbij aan het oprichten van een eigen onderneming waar natuurlijk startkapitaal voor nodig is. Of denk aan het financieren van een verbouwing van jouw huidige woning. Indien jij een aantal doelstelling hebt en deze graag werkelijkheid wilt maken is het mogelijk om geld te lenen. De hoeveelheid geld die jij kan lenen is voor ieder individu verschillend en hangt natuurlijk af van de kredietverstrekker.  

De kans op het krijgen van een succesvolle lening 


Indien jij graag een lening zou willen krijgen is het niet zo dat voor iedereen de kans gelijk zijn op het succesvol krijgen van een geldbedrag. De kredietverstrekker zal gaan kijken naar jouw financiële situatie en op basis hiervan bepalen of jij in staat bent het bedrag dat jij hebt geleend wel terug te betalen. Alleen mensen die voldoen aan deze beschrijving maken kans op een lening. Jouw financiële situatie moet zodanig zijn dat jij de lening terug kan betalen of jij moet de kredietverstrekker ervan overtuigen dat jij richting de toekomst in staat zal zijn om het bedrag terug te betalen.  

Lening overbruggen

 
Verder is het mogelijk om een lening te overbruggen. Dit is een begrip waarbij het gaat om het afsluiten van een nieuwe lening om de lening die jij momenteel hebt af te lossen. Op deze wijze loopt de hoeveelheid aan geld die jij leent natuurlijk ook op. Zorg dat jij bij het kiezen voor een nieuwe of meerdere kredietverstrekkers goed in de gaten houdt wat de rente is die jij moet betalen. Deze rente is namelijk niet voor iedere kredietverstrekker hetzelfde en aan de hand van het vergelijken van verschillende instanties kan jij achterhalen voor welke partij de rente het laagst is.  
 


Verstandig omgaan met geld

 
Samenvattend is de hoeveelheid geld die jij kan lenen afhankelijk van het aantal leningen dat jij afsluit en afhankelijk van jouw financiële situatie. Voor het laatste geldt dat de kredietverstrekker meer geld zal uitlenen aan jou indien jij kan aantonen in staat te zijn om het bedrag weer terug te betalen. Wees er wel bewust van dat geld lenen geld kost. Je moet het bedrag weer terug betalen voor meer geld dan jij in eerste instantie hebt verkregen. Wees dus verstandig en zorg dat er voldoende inkomsten per maand bij jou binnenkomen.  

Bron: Findio.nl 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *