Cryptocurrency, hoe werkt het en hoe kom ik eraan?

Cryptocurrency

Als er gesproken wordt over cryptocurrency, dan gaat het over versleuteld geld. Sommige mensen spreken ook wel over internet geld, waarvan de Bitcoin de bekendste cryptovaluta is. Maar hoe werkt cryptocurrency? Dat is niet zo heel eenvoudig uit te leggen, daar is wel wat technische kennis voor nodig. Het werkt allemaal aan de hand van blockchain. Dit kan gezien worden als een grote database, en daarin is een transactie opgeslagen. Maar het is geen centrale database, want het kan door iedere gebruiker worden bijgewerkt en gekopieerd worden (het is een proces wat continu gaande is). Het zijn eigenlijk dus miljoenen databases en dat zorgt ervoor dat het veilig is voor fraude.

Cryptocurrency

Waarde cryptomunten

Een Bitcoin is een cryptomunt en wat zou die waard zijn? Het is eigenlijk maar een code regel in de blockchain. Een Bitcoin is veel waard want ze zijn schaars. Er zijn ongeveer 21 miljoen Bitcoins en daarvan zijn er 17 miljoen in omloop. De koers van deze valuta fluctueert. Veel mensen maken daar gebruik van en willen er in handelen omdat ze geloven dat zij er goed aan kunnen verdienen. Het voordeel is wel dat de Bitcoin op steeds meer plaatsen wordt geaccepteerd als betaaloptie. Het ligt er echt aan wanneer je gaat investeren in cryptocurrency, het ene moment is de waarde hoger dan een ander moment, dit kan erg sterk variëren. Houd daar daarom ook rekening mee, want het is net als met de Euro, dat de valuta steeds kan variëren.

Bitcoin en e-wallet

Cryptocurrency kun je bewaren in een e-wallet. Het is een digitale portemonnee of een rekening. Je bent er zelf verantwoordelijk voor en als je hier gebruik van maak dan is hierbij wel de nodige aandacht bij vereist. Als je namelijk een flink vermogen hebt aan cryptocurrency dan moet je het wel goed en veilig kunnen bewaren. Maar hoe kom je aan een e-wallet? Dit kan op een paar manieren:

–          Door middel van online exchanges kun je een e-wallet verkrijgen als zij dit als service aanbieden. Het werkt erg eenvoudig, maar het nadeel is dat je niet meer onafhankelijk bent (omdat je e-wallet op een extern platform staat). 

–          Een andere optie is dat je een wallet op je computer opslaat. Je hebt hiervoor dan wel wallet software nodig en dan ben je niet afhankelijk van een extern platform. Je moet hierbij wel zelf back-ups maken en zorgen dat je computer goed beschermd is tegen bijv. virussen.

–          De meest veilige optie is een e-wallet opslaan op externe hardware. Hierbij is je e-wallet dan op een los apparaat opgeslagen en daardoor is het ook veilig voor hackers.

Welke manier het beste bij je past kun je kiezen, maar let er goed op wat de voordelen en nadelen zijn. Overweeg deze opties dan ook en dan kun jij zelf bekijken waar je je goed bij voelt. Bij twijfel kun je beter nog even jezelf goed inlezen en laten inspireren, zodat je alles ins en outs kent van cryptocurrency.

Welke cryptocurrency kiezen?Heb je jezelf wel eens de vraag gesteld welke crypto kopen? Daar kun je je eens in verdiepen. Daarbij kun je ook eens kijken naar de anonimiteit. Er wordt gezegd dat het volledig anoniem is, maar dat is niet helemaal waar. Dit komt omdat je transacties openbaar te zien zijn. Het kan gevolgd worden vanuit de e-wallet van waaruit het is verzonden. Je hebt bijvoorbeeld Bitcoins die je kunt kiezen als cryptocurrency. Het is verstandig dat je eens nagaat welke cryptocurrency er zoal zijn en dan kun je eens kijken welke jou aanspreken. Het is in ieder geval van groot belang dat je nagaat wat je mogelijkheden zijn, wat je voordelen kunnen zijn en ook welk risico je eventueel loopt. Je gaat namelijk ergens in investeren en je bent afhankelijk van de koers welke kant het op gaat. Als je namelijk wil handelen dan kun je misschien alles voor een lage prijs kopen, een goede investering en dan is het maar afwachten wanneer je gaat verkopen. De koers zal dan moeten stijgen, en dan kun je kijken welke winst je er aan over kunt houden. Zo kun je vanuit huis nog wel alles in de gaten houden en wie weet nog wat geld er aan over houden. Je kunt ook een e-wallet hebben om zo online betalingen te regelen. Steeds meer webshops maken er namelijk gebruik van en zo kun je dus ook online producten kopen met Bitcoins en andere cryptocurrency.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*