Belang van een testament

Je wilt er natuurlijk nog niet aan denken, maar het is wel belangrijk dat je op tijd dingen regelt voor wanneer je overlijdt. Wanneer je overlijdt worden je bezittingen namelijk verdeeld onder je nabestaanden. Wanneer je geen testament opstelt, zal de wet bepalen wat er met jouw erfenis gebeurt. Door wel een testament op te stellen, kan je volledig zelf bepalen wat er met jouw bezittingen gebeurt. Zo’n testament kan je laten opstellen bij een notaris.

Waarom een testament opstellen?

De belangrijkste reden dat mensen ervoor kiezen om een testament op te stellen is dat ze hun eigen persoonlijke wensen hebben over wat er met hun erfenis gebeurd. Zo willen veel mensen die niet getrouwd zijn met hun partner toch graag dat hun partner (een deel van) de erfenis krijgt. Om dit te kunnen doen moet je dit vast stellen in een testament. Het geeft en bepaalde duidelijk aan de nabestaande, aangezien er na de dood geen ruzie gemaakt kan worden over welke nabestaande recht heeft op welke bezittingen.

Erfbelasting

Wanneer je overlijdt gaat je erfenis naar je nabestaanden. Echter moet je wel belasting betalen over deze erfenis. Door een testament op te stellen kan een notaris kijken op welke manier zo min mogelijk erfbelasting betaalt hoeft te worden. Zo blijft er dus meer geld over voor jouw nabestaanden.

Wil je ook een testament opstellen? Dat kan je gewoon doen bij je plaatselijke notariskantoor. Ook in de tijden van corona zijn de notariskantoren gewoon geopend, maar natuurlijk is het wel belangrijk dat je van tevoren een afspraakje inplant.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*