Al het nieuws over Bitcoin

analyse

Steeds meer mensen maken de keuze om zich te verdiepen in Bitcoins. Het is daarbij van groot belang dat je heel goed weet waar je aan gaat beginnen en daar horen bepaalde termen bij. Deze hebben we voor je op een rijtje gezet, lees ze op je gemak door en dan ben je alvast bezig met de voorbereidingen om al het nieuws over Bitcoin te weten te komen:

–          Bit: Dit is een algemene eenheid, deze wordt gebruikt om een sub-eenheid van een bitcoin aan te duiden. Hierbij is het goed om te weten dat 1.000.000 bits gelijk staat aan 1 Bitcoin. Ook wel afgekort als BTC.

–          Bitcoin adres: Je zou het kunnen vergelijken met een huisadres of e-mailadres. Dit hoef je alleen aan anderen te sturen als ze betalingen aan je willen sturen per Bitcoins. Maar je mag een adres maar een keer gebruiken voor een transactie.

–          Blokketen: Het is een openbaar archief van Bitcoin transacties en dan wel in chronologische volgorde. Deze keten zal gedeeld worden door alle Bitcoin gebruikers.

–          Cryptografie: Het zorgt voor een wiskundig bewezen beveiliging. Dit wordt gebruikt om transacties via internet te gebruiken, en wordt ingezet door banken en winkels.

–          Mining: Hierbij laat je wiskundige berekeningen uitvoeren door een computer zodat een Bitcoin netwerk transactie bevestigd kan worden. Ook zal hierdoor de veiligheid gewaarborgd blijven.

Het is van belang dat je alle termen goed kent en de betekenis, dan kun je namelijk zelf ook beginnen aan het kopen en misschien wel verkopen van Bitcoins.

nieuws over Bitcoin

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*